Handen uit de mouwen (7/19)

Gepubliceerd op 26 juni 2023 om 13:00

In 2021 werd de Spruytershofstraat stevig onder handen genomen. Hiervoor werden verschillende bewoners onteigend. Hagen en bomen moesten wijken voor de aanleg van nieuwe nutsvoorzieningen zoals gas en elektriciteit.

De bewoner van het pand waar je nu voor staat was echter sterk begaan met de eik waar je nu naar kijkt. Hij deed zijn verhaal op de infovergadering van de gemeente met betrekking tot de voorziene wijzigingen in de straat. Het toenmalige groene gemeentebestuur begreep zijn bekommernis en besliste dan ook dat de boom moest behouden blijven. Gezien de enorme eik te veel plaats innam om met een kraan de voorziene nutsvoorzieningen te kunnen uitgraven, werd er beslist dat dit met de hand moest gebeuren om de eik te kunnen redden.

Rond de eik is alles met de hand uitgegraven zodat deze prachtige boom kon overleven en een plaats kon krijgen op onze bomenwandeling.

Met dank aan het gemeentebestuur 😉

Reactie plaatsen

Reacties

Annie De Mey
4 maanden geleden

Goeiedag, k vind het heel fijn dat jullie bomen eren. Wat ik minder fijn vind is dat jullie een melding zetten ter hoogte van Spruytershofstraat,20 . Op deze plek stond mijn notenboom van meer dan 45 jaar, ik zette hem als eerste daad als ik hier kwam wonen. Er was niet gevraagd deze boom te verwijderen, noch een onteigening gegeven. Door de werken hebben ze eerst langs een zijde de wortels beschadigd, dan langs de andere zijde zodat de boom geen enkele stevigheid meer over had.
Ik vind het erg pijnlijk dat jullie net op die plek een andere boom eren.
Met vriendelijke groeten Annie