De Sterboom (12/19)

Gepubliceerd op 26 juni 2023 om 08:00

Aangekomen bij deze afgetakelde Lindeboom bevind je je in het centrum van het 250 jaar oude Sterbos. U staat bijgevolg op een unieke locatie.

U ziet hier een afbeelding van een Ferrariskaart (*) uit 1771-1778 waarop u het Sterbos duidelijk kan zien alsook enkele nog steeds bestaande gebouwen kan herkennen.

De rode gebouwen linksonder het Sterbos betreffen de gebouwen van het kasteel Zevenbergen. De rode gebouwen op de kaart rechtsboven het Sterbos betreft de Driepikkelhoeve (zie het vorige verhaal van deze bomenwandeling aan boom 11/19).

Het Sterbos zelf is dus ongeveer 250 jaar oud en deze Lindeboom is na al die jaren een veteranenboom geworden, hij is afgetakeld maar verjongd onderaan opnieuw.

(*) De Ferrariskaarten zijn een verzameling van 275 uiterst gedetailleerde kaarten van de Oostenrijkse Nederlanden. Zij kwamen tot stand tussen 1771 en 1778 onder leiding van Jospeh De Ferraris, generaal bij de Oostenrijkse artillerie, in opdracht van keizerin Maria Theresia en keizer Jozef II.Klik hier om een tekst te typen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.