Dorpspark, de aanzet tot een groener Ranst?

Een pak suggesties ontvangen

Op 20/06 hielden we een brainstormsessie voor al wie wilde en kregen we een pak suggesties, leuke ideeën en verbeterpunten aangereikt. We gaan er mee aan de slag en werken het beplantingsplan verder uit. 

Op de boerenmarkt op 24 september stellen we jullie de finale versie voor. In het najaar start men met de heraanleg van het plein voor de kerk zodat we rond de jaarwisseling kunnen gaan aanplanten en we in 2024 het jonge dorpspark kunnen aanschouwen!

Onze dorpskern via eenvoudige ingrepen transformeren van stille getuige van geschiedenis naar het groene hart van ons dorp. Een dorpspark wat vol dynamiek door ons dorp pompt, zuurstof geeft en mensen verbindt. Een plek voor jeugdig enthousiasme, waar rust gevonden kan worden en aangename verkoeling, fijne ontmoetingen plaatsvinden en zo veel meer.


Dat alles hebben wij willen bereiken met de projectaanvraag die we indienden bij de provincie Antwerpen eind vorig jaar.  Onze aanvraag resulteerde in een subsidietoekenning van 25.000 euro.


Na de toekenning werd het plan verfijnd, beter uitgewerkt en aan de gemeente voorgelegd. De gemeente gaat er mee voor en neemt de concrete uitwerking voor haar rekening! Waarvoor onze dank.

Wat kan jij doen?

  • Ben je professioneel of gepassioneerd bezig met planten?
  • Heb je kennis van planten en beplantingsplannen?
  • Heb je leuke ideeën?
  • Wil je mee helpen aanplanten einde dit jaar?