Een boom in je tuin, hoe doe je dat?

Nog nooit een boom geplant, geen idee waar je een boom kwijt kan in je tuin, waar je best mee rekening dient te houden en nog vele andere vragen?

Geen probleem, daarvoor kan je de hulp inroepen van de Tuinrangers. Zij helpen je met gratis tuinadvies op maat te geven. De Tuinrangers zijn laagdrempelig én deskundig. Ook in onze gemeente zijn er Tuinrangers actief! 

Waarom kiezen voor streekeigen bomen en hoogstam(fruit)bomen?

Streekeigen en autochtone planten zijn bomen die al lang in onze gebieden vertoeven en dus goed zijn aangepast aan de bodem en de leefomstandigheden, waardoor ze grotere overlevingskansen hebben dan ingevoerde soorten. Bovendien is de groei- en bloeicyclus van deze planten afgestemd op de noden van onze lokale fauna en flora. Als "klein landschapselement" is een hoogstammige (fruit)boom voor tal van diersoorten (o.a. vogels, vleermuizen, vlinders, mieren, hommels en bijen) belangrijk als leefgebied of als stapsteen tussen leefgebieden. 

Hoe plant ik een boom? 

We bundelden alle tips in een brochure. Je krijgt de brochure mee bij de afhaling van je plantgoed. Nu al benieuwd? Je vindt de brochure hier

Uitverkocht

Plant een boom

€ 25,00
Uitverkocht

Plant een boom

€ 25,00

Je wilt in je tuin één of meerdere bomen planten. Met een boom bedoelen we een boom van manhoogte. Wat gaat je dit kosten? Onze partners kopen de inheemse bomen aan in groep zodat je budget per boom ongeveer 25 euro zal bedragen.

Het nieuwe assortiment knallers staat duurder geprijst (prijs per type boom vermeld).

Na levering plant je je boom zelf in december ’23.

Aan keuze geen gebrek

We bieden inheemse solitaire grote en kleinere bomen. Wij zorgen voor streekeigen plantgoed van lokale kwekers van de hoogste kwaliteit tegen de beste prijs 

Waar halen we deze bomen?

Hiertoe hebben we beroep gedaan op de specialisten van het Regionaal Landschap der Voorkempen. Zij hebben in het verleden al herhaaldelijk in de regio grotere boomplantacties opgezet en  hebben ons met raad en daad bij gestaan. Zij trekken volop de kaart van inheemse bomen en lokale kwekers. Goed om weten is dat deze laatsten het niet makkelijk hebben, aangezien de klimaatverandering zich ook bij hen extra hard laat voelen. De zeer warme zomers van de voorbije jaren doen niet veel goeds vermoeden voor wat komen gaat. Zij houden dus vandaag de dag een slag om de arm om tegen het plantseizoen einde dit jaar voldoende bomen ter beschikking te hebben. Op aangeven van RLDV werken we voor deze actie  samen met een boomkweker uit Aartselaar die zich bereid heeft gevonden om een duizendtal bomen voor ons ter beschikking te houden. Einde augustus meet hij de toestand op einde zomer en schroeft hij mogelijk beschikbaarheden van sommige soorten terug.