Solitaire, grotere bomen

Solitaire bomen vragen een grote tuin. Ze geven je schaduw en heerlijke verkoeling tijdens warme zomers. Deze jongens zijn de echte klimaatmachines die ons gaan vooruit helpen en mee het verschil maken! 

Hoeveel plaats voorzie ik voor elke boom?

Bij aanplant kom je toe met 3 m², maar hou er rekening mee dat deze bomen nog veel gaan groeien. Ze rekenen later op een onverharde ruimte van 10m op 10m wanneer ze volwassen worden. In de plantzone mogen uiteraard nog andere planten voorkomen. 

Hoe groot worden deze bomen maximum?

Deze jongens kunnen 50 jaar later tot 25 à 30 meter hoog worden. Zoete kers en haagbeuk zijn één maatje kleiner en gaan ongeveer tot 15 à 20 meter. 

Uitverkocht

Plant een boom

€ 25,00
Uitverkocht

Plant een boom

€ 25,00

Je wilt in je tuin één of meerdere bomen planten. Met een boom bedoelen we een boom van manhoogte. Wat gaat je dit kosten? Onze partners kopen de inheemse bomen aan in groep zodat je budget per boom ongeveer 25 euro zal bedragen.

Het nieuwe assortiment knallers staat duurder geprijst (prijs per type boom vermeld).

Na levering plant je je boom zelf in december ’23.

Zomereik

 • De zomereik is een imposante boom die je zowel in bossen, parken, langs wegen als in tuinen aantreft.
 • Eiken worden met gemak vele honderden jaren oud en worden minstens 30 m hoog.

Alle beschikbare info vind je hier!

Zomerlinde

 • De zomerlinde is een langzaam groeiende boom met een breed kegelvormige kroon en rode wintertakken.

 • In de zomer verschijnen de geurende cremegele bloemtuilen.

 • Lindes verspreiden daardoor  's zomers een heerlijke geur

Alle beschikbare info vind je hier!

Gewone esdoorn

 • Esdoorn, de perfecte boom in je tuin.

 • Esdoorn staat vooral bekend om de prachtige herfstkleuren.

 • Waarschijnlijk ken je de vruchten van de esdoorn wel, die grappige propellertjes die van de bomen naar beneden komen als een helikopter. Natuurlijk speelgoed voor kinderen!

Alle beschikbare info vind je hier!

Haagbeuk

 • De haagbeuk, helzenteer, hesselteer, steenbeuk, jukbeuk of wielboom is een 15-25 meter hoge boom uit de berkenfamilie.

 • De haagbeuk is eenhuizig: de mannelijke en de vrouwelijke bloemen komen op één plant voor.

 • De boom bloeit in april en mei. 

Alle beschikbare info vind je hier!

Wintereik

 • De boom kan 40 meter hoog worden en bloeit in mei.

 • Hij is slank, recht met een  regelmatiger en geslotener kroon.

Alle beschikbare info vind je hier!

Winterlinde

 • De winterlinde  is een middelgrote loofboom 

 • De herfstverkleuring is botergeel.

 • In juni-juli bloeit de winterlinde met zoetgeurende, gele tot roomkleurige bloemetjes in tuilen.

 • In de nazomer volgen de kleine ronde vruchtjes met een vleugeltje.

Alle beschikbare info vind je hier!

Gewone groene beuk

 • De groene beuk heeft fris lederachtig groen blad die in het najaar verkleuren naar bruin/goud/geel.

 • De beuk is een boom die erg oud kan worden en daardoor een duurzame boom voor de toekomst. Een prachtige boom om te gebruiken als herinneringsboom, geboorteboom of jubileumboom.

 • De beuk is een boom die vele generaties kan overleven. 

Alle beschikbare info vind je hier!

Europese vogelkers

 • Europese vogelkers, een feest voor mens én dier.

 • Vooral tijdens het voorjaar zijn de witte bloemtrossen een ware streling voor het oog én de neus.
 • Maar, zoals zijn naam al zegt, zijn het vooral vogels die wel pap lusten van de vruchten in het najaar.

Alle beschikbare info vind je hier!

Kleinere bomen met vrucht

Heb je veel minder plaats, dan kan je onderstaande bomen planten. Ze vragen minder plaats, maar bieden tegelijk veel meer beleving. Met hun bloesems in het voorjaar krijg je een kleurenpracht in de plaats en help je solitaire bijen en honingbijen. 

Hoeveel plaats voorzie ik voor elke boom?

De standplaats blijft hier ook belangrijk. Reken ook 5 op 5 meter in het ‘toekomstbeeld’ van de boom.

Hoe groot worden deze bomen maximum?

Reken voor hun hoogte maximaal ongeveer 12 tot 15 meter.  Lijkt ook dit je van het goed te veel, dan kan je door gericht snoeien de boom ook binnen de afmetingen houden die je wil of je tuin ook maar toelaten.

Zoete kers

 • licht- en warmteminnend
 • witte bloei in het voorjaar
 • waardplant voor vlinders 
 • oermoeder van alle kersenbomen

Alle beschikbare info vind je hier!

Wilde appel

 • Hij is de oerplant van de bekende veredelde appelsoorten die er in de loop van de jaren door selectie en kruising  zijn verkregen.

 • Hij wordt meestal niet hoger 10 meter.

 • De wilde appelboom heeft een brede, ronde, dicht vertakte kroon 

Alle beschikbare info vind je hier!

Lijsterbes

 • Met zijn mooie bladeren, bloemen en vruchten is het de ideale boom voor de kleinere tuin.

 • Gewone of wilde lijsterbes is een vrij kleine boom die meestal niet groter wordt dan 8 tot 12 meter.

 • De oranje bessen worden gegeten en verspreid door lijsters.

Alle beschikbare info vind je hier!

Wilde peer

 • De wilde peer is een vrij langzaam groeiende struik of boom.

 • Onder gunstige omstandigheden bereikt hij een leeftijd van 200 jaar.

 • Bloeit in april - mei met witte bloemen.

Alle beschikbare info vind je hier!

Kleine bomen

Klimaatverandering bestrijden? Grote bomen zijn de way to go! Onze inheemse exemplaren zijn echte survivalhelden, al jaren aangepast aan onze bodem en omstandigheden. Ze weten wat ze doen! Maar hey, niet elke tuin is geschikt voor die giganten. Daarom hebben we nu ook kleinere bomen, zelfs een paar exotische types. Ze zijn misschien klein, maar ze bieden nog steeds onderdak aan allerlei dierenvrienden zoals vogels, vleermuizen, vlinders, mieren, hommels en bijen. Een soort mini-hotel voor de natuur!

Elke boom telt, echt waar. Niet alleen voor het klimaat, maar ook voor het gezellig maken van ons dorp. Het praten over bomen brengt mensen in beweging, letterlijk en figuurlijk. Dus laten we verschillende soorten bomen omarmen, afgestemd op de omgeving. Zo creëren we een geweldig divers en veerkrachtig ecosysteem. En ja, soms past er gewoon een schattige exoot tussen. Dus laten we planten, praten en genieten van de boom-mania die we creëren!

De inheemse bomen hebben onze voorkeur, maar onderstaanden zijn echte knallers en brengen je in vervoering voor de allerleukste tuin! Dus neem gerust een kijkje en laat je verrassen! ;-) Houd er rekening mee dat dit minder gangbare bomen zijn die niet in grote aantallen worden ingekocht voor landelijke acties ter bevordering van boombeplanting. De stamomtrek is tussen 6 en 10 cm, alle bomen hebben een lengtemaat van 200 tot 300 cm, de meeste iets groter.

Ons motto blijft hetzelfde: elke boom telt, zelfs de wat prijzigere exemplaren.

 

De "Herfsttovenaar"

De Acer esdoorn campestre ‘Elsrijk’, ook wel bekend als de "Nature's Firework", is een boom vol betovering en kleur. Met zijn levendige bladeren die in de herfst transformeren tot een vurige explosie van rood, oranje en geel, laat deze boom de natuurlijke schoonheid in volle glorie zien. Hij is als een artistiek meesterwerk dat elk landschap transformeert in een levendig schilderij. Dus voeg wat sprankeling toe aan je tuin met de flamboyante Acer Esdoorn!

Alle beschikbare info vind je hier!

De "Dansende Berkenboom"

De Betula pendula of ruwe berk, ook wel omschreven als de "Dansende Berkenboom", is een prachtige boom die je tuin met zijn gracieuze aanwezigheid opvrolijkt. Met zijn elegante hangende takken lijkt het alsof hij de wind omarmt en danst op zijn eigen ritme. Zijn zilverachtige schors glinstert in het zonlicht en geeft een vleugje betovering aan elke omgeving. Dus laat je betoveren door de speelse bewegingen van de Dansende Berkenboom en geniet van een dansfeest in je eigen achtertuin!

Alle beschikbare info vind je hier!

de "Knusse Hazelnoot"

De Corylus colurna, ook wel bekend als de "Knusse Hazelnoot", is een boom vol gezelligheid en lekkernij. Met zijn karakteristieke ronde vorm en zachte bladeren, creëert deze boom een warme en uitnodigende sfeer in je tuin. Maar dat is niet alles! De Corylus verwent je ook met heerlijke hazelnoten, perfect om van te genieten tijdens een ontspannen middag in de tuin. Dus omarm de knusse charme van de Corylus en geniet van zowel de gezelligheid als de smakelijke verrassingen die deze boom te bieden heeft!

Alle beschikbare info vind je hier!

de "Vrolijke Vederboom"

De Gleditsia triacanthos ‘Sunburst, ook wel bekend als de "Vrolijke Vederboom", is een boom vol levendigheid en speelsheid. Met zijn fijne bladeren die lijken op vrolijke veren, brengt deze boom een luchtige en lichte sfeer in je tuin. Zijn elegante takken creëren een prachtig silhouet en bieden ook nog eens heerlijke schaduw op zonnige dagen. De Gleditsia is als een vrolijke danser die de natuurlijke harmonie in je buitenruimte viert. Dus laat je opvrolijken door de vrolijke vederboom en geniet van zijn gracieuze aanwezigheid! Kan je eenvoudig klein houden!

Alle beschikbare info vind je hier!

de "Smullende Moerbei"

De Morus Alba, witte Moerbei, ludiek omschreven als de "Smullende Moerbei", is een boom vol lekkernij en plezier. Met zijn sappige en zoete vruchten die in de zomer rijpen, is deze boom een ware traktatie voor je smaakpapillen. Of je ze nu vers plukt of gebruikt om heerlijke gerechten en jam te maken, de smullende moerbei zal je zeker verrassen. De Morus is als een gastronomisch avontuur dat je tuin transformeert in een heerlijke oase. Dus laat je verleiden door de zoete verleiding van de Smullende Moerbei en geniet van de smakelijke geneugten die deze boom te bieden heeft!

Alle beschikbare info vind je hier!

de "Sierappelboom"

De Malus Evereste, ook wel bekend als de "Everest-sierappelboom", voegt een betoverend element toe aan elke tuin. Met zijn prachtige bloesems en elegante vorm brengt deze boom een vleugje magie in je buitenruimte. Maar dat is nog niet alles! In de herfst pronkt de Malus Evereste met zijn opvallende sierappels, die als kleurrijke juwelen aan de takken hangen. Deze kleine vruchten voegen een speels en artistiek accent toe aan de boom. Dus als je wilt genieten van zowel de betoverende bloei als de decoratieve sierappels, dan is de Malus Evereste de perfecte keuze voor jouw tuinavonturen!

Alle beschikbare info vind je hier!

de "Verfrissende Schaduwboom"

De Zelkova serrata, ook wel bekend als de "Verfrissende Schaduwboom", is een boom vol verkoelende magie en ontspanning. Met zijn uitgestrekte takken en weelderige bladeren, biedt deze boom een heerlijke schaduwplek om te ontsnappen aan de zomerhitte. Zijn aanwezigheid creëert een verfrissende en kalmerende sfeer in je tuin. De Zelkova is als een natuurlijk toevluchtsoord waar je kunt ontspannen en genieten van de rustige momenten in het buitenleven. Dus laat je verkwikken door de Verfrissende Schaduwboom en laat alle stress wegsmelten onder zijn koesterende bladerdak!

Alle beschikbare info vind je hier!

De "Lentefluisteraar"

De Amelanchier lamarckii, ook wel bekend als de "Lentefluisteraar" of Krentenboom, is een boom vol magie en verwondering. Met zijn elegante bloesems die de lente aankondigen en zijn delicate vruchten die de zomer op smaak brengen, brengt deze boom een betoverende sfeer in je tuin. Hij fluistert geheimen van de seizoenen en nodigt je uit om te genieten van de subtiele geneugten van de natuur. Dus luister naar het zachte gefluister van de Amelanchier en laat je meevoeren in een wereld van lentebetovering! Trage groeier, vogel vriendelijk, ideaal voor kleine tuin!

Alle beschikbare info vind je hier!

De "Zilvermeeuwkers"

De Prunus Umineko, ook bekend als de 'Zilvermeeuwkers', is een prachtige boom met een betoverende bloesem. De bloemen zijn als witte meeuwen die dansen in de lucht. Met zijn elegante verschijning en levendige kleuren, is deze boom een ware eye-catcher in elke tuin. Dus als je wilt genieten van een vleugje poëzie in je eigen achtertuin, dan is de Prunus Umineko de perfecte keuze!

Alle beschikbare info vind je hier!

de "Betoverende Bloesem"

De Crataegus of Meidoorn, beter bekend als de "Betoverende Bloesem", is een boom vol magie en pracht. Met zijn weelderige bloesems die in het voorjaar tot leven komen, tovert deze boom je tuin om in een betoverend tafereel. Zijn delicate bloemen verspreiden een heerlijke geur en trekken talloze bijen en vlinders aan. De Crataegus is als een sprookjesachtige verschijning die je doet wegdromen in een wereld van schoonheid en verwondering. Dus laat je betoveren door de charmante Crataegus en geniet van een tuin vol bloeiende magie!

Alle beschikbare info vind je hier!

de "Magische Amberboom"

De Liquidambar styraciflua, Amberboom of  ook wel omschreven als de "Magische Amberboom", is een boom vol betovering en kleurenpracht. Met zijn unieke bladeren die in de herfst transformeren tot een magisch schouwspel van levendige tinten, betovert deze boom je tuin met zijn schilderachtige schoonheid. Zijn bladeren lijken bijna te gloeien als vurige amberjuwelen. De Liquidambar is als een levend kunstwerk dat de natuurlijke magie in volle glorie laat zien. Dus laat je betoveren door de mysterieuze charme van de Magische Amberboom en geniet van de kleurenrijkdom die hij te bieden heeft! 

Alle beschikbare info vind je hier!

de "Bloesempracht"

De Prunus Padus, gewone vogelkers, ook maar ook wel omschreven als de "Bloesempracht", is een boom vol kleur en betovering. Met zijn weelderige bloesems die in het voorjaar tot bloei komen, brengt deze boom een adembenemend schouwspel van levendige tinten in je tuin. Van zacht roze tot stralend wit, de bloesems van de Prunus lijken wel kleine confetti die de lente vieren. De Prunus is als een feestelijke gast die je tuin transformeert in een betoverende bloemenzee. Dus laat je verleiden door de bloesempracht en geniet van de kleurrijke pracht die deze boom te bieden heeft! Blijft klein en verdraagt goed snoeien!

Alle beschikbare info vind je hier!

de "Wijde Wilg"

De Salix alba 'Chermisina' of schietwilg is een levendige en vrolijke boom die een speels tintje aan je tuin geeft. Met zijn charmante roze takken voegt hij een vleugje vreugde toe aan elke buitenruimte. Deze boom brengt niet alleen visueel plezier, maar ook een positieve energie met zich mee. Dus als je op zoek bent naar een levendige toevoeging aan je tuin, is de Salix alba 'Chermisina' een geweldige keuze om je buitenruimte een speels karakter te geven!

Alle beschikbare info vind je hier!

de "Betoverende Bloemenprinses"

De Magnolia, ook wel bekend als de "Betoverende Bloemenprinses", is een zeer traag groeiende boom vol elegantie en schoonheid. Met haar grote en kleurrijke bloemen die in het voorjaar tot leven komen, betovert deze boom je tuin met haar sierlijke charme. Haar bloemblaadjes lijken wel delicate dansers die de lucht vullen met een betoverende geur. De Magnolia is als een koninklijke prinses die de show steelt met haar adembenemende verschijning. Dus laat je betoveren door de Bloemenprinses en geniet van een tuin vol majestueuze en betoverende bloemen!

Alle beschikbare info vind je hier!